Ce este osteopatia?
Osteopatia este o metodă de evaluare și tratament manual a întregului organism, integrând sistemele musculoscheletal, visceral și craniosacral. Osteopatul examinează și tratează manual mobilitatea acestor sisteme identificând limitările de mobilitate care pot fi asociate cu simptomatologia pacientului.
Pentru a realiza acest lucru, osteopații apelează la cunoștințe extinse de anatomie, fiziologie, neurologie și patologie. Prin tratarea/optimizarea mobilității sistemului musculoscheletal, vascular, neurologic și fascial într-un mod integrat și structurat, capacitatea proprie de vindecare a organismului crește dramatic.
Ce face osteopatul?
Osteopatul identifică toate blocajele și zonele de hipomobilitate ale organismului care pot fi asociate cu simptomatologia. Odată găsite, aceste zone vor fi tratate prin diferite modalități cum ar fi manipularea directă, tehnicile de energie musculară, mobilizările etc.
Osteopatul nu vindecă ci încurajează capacitatea proprie de vindecare a organismului. El realizează acest lucru prin îndepărtarea blocajelor și a limitărilor de mobilitate care stau în calea procesului de vindecare.
După tratament organismul are nevoie de timp pentru a răspunde acestor tehnici. Între două ședințe de osteopatie se lasă de obicei o pauză de cel puțin o săptămână.